Φρέσκος άνηθος στο ποτήρι σας…

Ο απλούστερος και αποτελεσματικότερος τρόπος διατήρησης φρέσκων φύλλων μαιντανού, άνηθου, σέληνου, μάραθου, και άλλων σχετικών.Βάζουμε τα φύλλα σε ένα ποτήρι με νερό, και…αυτά διατηρούν την απαραίτητη υγρασία. Αν μάλιστα αλλάζουμε ανά δύο μέρες και το νερό, ακόμα καλύτερα.

Στο σπίτι , έβαλα φρεσκοκομμένο άνηθο, σε ένα ποτήρι , και 10 μέρες μετά, ήταν ακόμα, μια χαρά. Μετά, τον χρειαστήκαμε, οπότε το πείραμα δεν ολοκληρώθηκε.Δε ξέρω, αν ο άνηθος του εμπορίου, επειδή από την στιγμή που θα τον αγοαράσουμε, έχουν ήδη περάσει κάποιες μέρες που συντηρέται σε φυγεία, μήπως, δεν συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο.

Πάντως , είναι ακόμα καλύτερο, ακόμα και αν έχουμε ελάχιστο χώρο, να υπάρχει μία γλάστρα με τα μυρωδικά που μας αρέσουν. Ο άνηθος, όπως και ο μαιντανός, μεγαλώνει μια χαρά σε γλάστρα, το ίδιο φαίνεται να κάνουν και τα υπόλοιπα. Απλά, κόβουμε τις κορυφές, και ξαναμεγαλώνει. Το χειμώνα, μπορούμε να τον βάλουμε και μέσα στο σπίτι. Μπορεί να μην είναι ότι πιο όμορφο , για φυτό εσωτερικού χώρου, αλλά είναι σίγουρα πιο…νόστιμος.

 Στη φωτογραφία, ο άνηθος , μετά από 8-9 μέρες…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: