Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος με το «Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή»

Στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, συμμετέχω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή ” της Αγλαΐας Κυρίτση.

Δεν έχω καμία σχετική εμπειρία , και αν το καλοσκεφτείς, αυτό είναι προτέρημα. Δυστυχώς οι έμπειροι της πολιτικής, έχουν καταφέρει με τις πράξεις του να κάνουν ουσιαστικά τον χώρο αυτό, χώρο διαφθοράς, λαμογιάς, επίδειξης, και άλλων νεοελληνικών κατορθωμάτων. Με λίγα λόγια τον κάναν τσιφλίκι τους, με αποτέλεσμα οι απλοί άνθρωποι να νιώθουμε ξένοι ως προς αυτόν. Σαν να είναι ένα “μαύρο κουτί” που δουλεύει για μας, αλλά χωρίς εμάς, και χωρίς καν να καταλαβαίνουμε πως. Ένας χώρος μόνο για ειδικούς.

Αλλά και να μη θες να ασχοληθείς εσύ με την πολιτική, έρχεται μια στιγμή που καταλαβαίνεις ότι αυτή αυτή δεν έπαψε ποτέ να κανονίζει τη ζωή σου. Είναι ένας χώρος που όλοι μετέχουμε, απλά οι πολλοί το κάνουμε παθητικά, ακριβώς ίσως γιατί νομίζουμε πως …”δεν είμαστε εμείς για αυτά”. Θα ήθελα να προλάβω να ζήσω σε μέρες όπου όλοι μας, χωρίς καμία εξαίρεση θα γίνουμε πολίτες και θα ξαναφτιάξουμε κοινωνίες πολιτών, και να μη χρειαζόμαστε “αντί-προσώπευση».
Μέχρι να έρθει αυτή η …ουτοπία, πρέπει να παλέψουμε μέσα στις λάσπες. Μέσα στη δυστοπία της σημερινής ελληνικής κατάστασης και πρέπει τελικά να επιλέξουμε πλευρά. Δε γίνεται να υπάρχει γύρω σου (οικονομικός) πόλεμος και να μένεις ουδέτερος. Η μη αντίσταση γίνεται μη αξιοπρέπεια.

Και επειδή και μεις εδώ στη Λήμνο αλλά και όλο το Βόρειο Αιγαίο, δεν βιώνουμε κάτι διαφορετικό, παρά μία ανελέητη επίθεση, μασκαρεμένη με τη μάσκα της “Ανάπτυξης” και της “Εξυγίανσης”, παίρνω θέση και στηρίζω το αυτονόητο: τη δικιά μου πλευρά, την πλευρά όλων αυτών που δεν τα έφαγαν μαζί τους.
Απέναντι στις ορέξεις των “αγορών” και των κυβερνήσεων – ομήρων, οφείλουμε να στηρίξουμε , αλλά και να δυναμώσουμε τις Κοινωνίες μας.

Η Αγλαΐα Κυρίτση, ένας άνθρωπος μέσα από τα κοινωνικά κινήματα, με συμμετοχή στην αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ, πιστεύω πως είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να έχουμε αυτή τη στιγμή για την περιφέρεια μας, και για αυτό θεωρώ και πολύ μεγάλη μου τιμή τη συμμετοχή στο συνδυασμό της.

Όπως και να έχει , ακόμα και αν δεν βλέπετε με καλό μάτι τη δικιά μου επιλογή, δεν πειράζει. Διαλέξτε κάτι άλλο. Απλά … να το ψάξετε. Μάθετε, ρωτήστε, ενημερωθείτε, διαβάστε προγράμματα, θέσεις. Δεν είναι όλοι το ίδιο. Αποφύγετε όσους γενικολογούν και προσπαθούν να τα έχουν καλά με όλους. Είναι οι πιο επικίνδυνοι. Αποφύγετε επίσης τους παλιούς, δοκιμασμένους και αποτυχημένους. Δεν είναι λογικό να κάνεις συνεχώς το ίδιο πράγμα, και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Ψηφίστε καινούρια καθαρά πρόσωπα, από όποιο συνδυασμό και αν τελικά επιλέξετε.

Και τέλος , για να είμαστε ειλικρινείς, αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει κάτι ,όχι, δεν αρκεί η ψήφος μας, ούτε καν η συμμετοχή ικανών και καθαρών ανθρώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να αλλάξει κάτι πραγματικά, πρέπει να μετέχουμε στα Κοινά, καθημερινά. Να μάθουμε να συζητάμε, να (αυτο)οργανωνόμαστε, να νοιαζόμαστε για τη γειτονιά μας, την πόλη μας, τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας. Κάθε μέρα. Όλοι μας.
Όχι, δε νομίζω πως αρκούν οι εκλογές, αλλά μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για να δυναμώσουμε την Κοινωνία, και όχι την Αγορά και τους Πελάτες της.
Καιρός να αφήσουμε πίσω τα βαρίδια, να σταθούμε όρθιοι και να δώσουμε το χέρι στον διπλανό μας.

Λήμνος 30 Απρίλη, 2014
Παντελής Κελεσίδης

Σχολιάστε

Comments (

0

)